Huishoudelijk Reglement

Algemeen

 1. Zorg zelf voor een geaard verlengsnoer.
 2. Soldeerbouten niet onnodig aan laten staan. De club beschikt over een soldeerstation in de club-container.
 3. Zorg er voor dat je deposito (kantine-saldo) positief in de plus staat (voor drankjes en snacks).
 4. Gaarne assistentie verlenen bij de opbouw/opruimen van de faciliteiten.
 5. Sluit het hek achter je bij het betreden van het club-terrein, zodat ieder z’n spullen veilig blijven.
 6. Deel je sleutelruimte op de pits-tafel sociaal in, laders onder de tafel op de plank en tassen op de grond onder de tafel.
 7. Behandel Lipo accu’s alleen zoals voorgeschreven door de fabrikant. Laden het liefst in een Lipo-bag. Hardcase Lipo’s zijn op MVB verplicht in de auto’s.
 8. In het kader van veiligheid, zijn alleen laders en voedingen met een CE merk toegestaan, dus geen zelfgefabriceerde laders of computer-voedingen. En laden van accu’s met niet meer dan 12 Amp.
 9. Niet urineren in de buurt van de club-kantine of het circuit. Maak tijdens de zomermaanden gebruik van het toiletgebouwtje van het recreatieschap ( pakweg 50m van het circuit).
 10. De frituur/barbeque gaat aan op een vooraf bepaald tijdstip gedurende 1 uur, zorg ervoor dat je voor 11.00u je bestelling door hebt gegeven op de lijst.
 11. Als je wilt gaan rijden: Zet je auto niet op het circuit, maar op de daarvoor gemaakte startplaats, ter hoogte van de trap naar de rijdersstelling.
 12. Rijders die niet beschikken over een 2,4Ghz zenderset, zijn verplicht te beschikken over minimaal 2 kristalparen (verschillende frequenties).

Rijgedrag

 1. Als er een snellere rijder achter je zit laat hem/haar er dan gewoon langs, je riskeert je eigen spullen en die van de ander, alleen maar door hem/haar er niet langs te laten. Als de snellere rijder je gepasseerd is, ram hem/haar er dan niet uit in de eerst volgende bocht. Tijdens wedstrijden in de kwalificaties geldt deze regel ook. Tijdens finales mag je je plek “verdedigen” binnen de regels van sportief gedrag (Sportsmenship).
 2. Let erop, dat je de mensen die auto’s overeind zetten (baanzet) niet overhoopt rijdt (dit geldt met name tijdens het vrij rijden). Ze doen dit tenslotte om iemand te helpen, al dan niet jezelf.
 3. Als er aan de baan gewerkt wordt, wacht dan even met rijden. Nog beter….help zelf even mee!
 4. Voor drukke dagen, als je rijdt met een 8000mAh accu en je hebt een standaard motor, dan kan je theoretisch 2 uur rijden. Doe dit dus niet !! Maar wees sociaal !!
  15 minuten maximaal op de stelling is dan een sociale tijd.
 5. Achteruitrijden is niet toegestaan, dit zorgt namelijk voor gevaarlijke situaties op de baan.

Wedstrijd dagen

 1. Bij wedstrijden op tijd aanwezig zijn: ca. 8:30u tot uiterlijk 8:45u.
 2. Zorg ervoor dat je spullen klaar staan, zodra de kwalificatie- of finale-heats gaan beginnen.
 3. De frituur/barbeque gaat aan op een vooraf bepaald tijdstip gedurende 1 uur, zorg ervoor dat je voor 11.00u je bestelling door hebt gegeven op de lijst.
 4. Als je wilt gaan rijden: Zet je auto niet op het circuit, maar op de daarvoor gemaakte startplaats, ter hoogte van de trap naar de rijdersstelling.