MVB Circuit

Het MVB Circuit in het Lage Bergsche Bos, tussen Rotterdam en Bergschenhoek, is een permanent 1:10 elektro Off-Road circuit. Het is gelegen op een mooie locatie middenin een recreatiegbied op een deel van het terrein van de dagcamping.
Ons circuit is gebouwd voor races. Deze vinden dan ook regelmatig plaats. Ongeveer 8 keer per jaar organiseren wij races in clubverband (clubkampioenschap). Eens per jaar is er ook een wedstrijd van het Belgisch-Nederlands Kampioenschap te bewonderen, de laatste jaren in het laatste weekend van juni.

Het oppervlak van het circuit bestaat uit kunstgras (ook wel “astroturf” genoemd). Daardoor is het onderhoudsvriendelijk en ook te rijden in nat weer. Daarnaast is het voorzien van een afwateringssysteem dat ervoor zorgt dat het bij bizarre weersomstandigheden redelijk snel droog is te krijgen.

De lay-out van het circuit is in het najaar van 2021 vernieuwd.
Het is een uitdagende en technische lay-out geworden.

Eind 2023 is de lay-out van het circuit gewijzigd, met name het gedeelte van de “Fly-Over”, hiervoor is een meer technish deel voor in de plaats gekomen, met een 900-tafel en een Step-Off.
Dit is de nieuwe lay-out voor het siezoen 2023.


Pitsruimte

Naast het permanente circuit, bezit MVB Racing ook over een permanente pitsruimte. In de elektro Off-Road is dat redelijk uniek. De pitsruimte bied plaats aan ongeveer 40-50 rijders.

Elektriciteit

Er is 220V beschikbaar voor de rijders wanneer de club open is. Wanneer de club dicht is zijn geladen accu’s of laden aan de 12v accu van de eigen auto de enige oplossing.

Kantine

In onze kantine zijn diverse snacks en dranken te koop tegen schappelijke prijzen. Onder andere Cola, Sinas, Chocomel, AA zijn beschikbaar als ook broodjes ‘frituur’.

Huisleverancier RC gear

Om het gemakkelijk te maken heeft de voorzitter van de vereniging een eigen bedrijf opgericht om de rijders te voorzien van de diverse benodigdheden. De meest gangbare spullen zijn via zijn winkel te koop waardoor je niet zelf op zoek hoeft hiernaar. De website is hier te vinden: http://www.rcracing.nl